Blind tijgertje Sanny krijgt nieuwe ooglenzen

Het blinde tijgertje Sanny van Circus Belly Wien wordt de komende weken voorbereid op een oogoperatie. Dat heeft dierenarts Peter Klaver woensdag gezegd. De tijger kwam vorige week in het nieuws omdat ze mogelijk zou worden afgemaakt aangezien het Oostenrijkse circus niet voor het zieke dier kon zorgen.

Sanny die een ernstige vorm van staar heeft, waardoor het jonge dier weinig tot niks kan zien. Zij zagen de toekomst van de tijger somber in maar onderzochten wat zij voor haar konden doen. Nu hebben ze besloten dat Sanny twee kunstlenzen krijgt waarmee ze als alles goed gaat weer kan zien.

Volgende week ondergaat de jonge tijger een oogmeting zodat speciale lenzen voor de katachtige gemaakt kunnen worden. Een standaard mensenlens bleek niet geschikt voor haar kattenogen.

De staaroperatie van Sanny is erg ingewikkeld, vertelt de dierenarts. ,,De komende weken testen we of Sanny toestaat dat we medicijnen in haar ogen druppelen. Als haar ogen na de operatie gaan ontsteken is alles voor niets geweest en zal ze nooit meer kunnen zien, dat proberen we uit alle macht te voorkomen.”

De dierenartsen van Sanny hebben geen budget voor de operatie en het kost daarom tijd om mensen te vinden die haar gratis willen helpen. Ondertussen groeit het welpje elke dag en worden ook haar ogen groter waardoor de nieuwe kunstlenzen makkelijker in haar ogen kunnen worden geïmplanteerd. Sanny zal naar verwachting over ongeveer een maand onder het mes gaan.