dierenartsenpraktijk

Wat doet een dierenarts?

Wat is de gang van zaken op een praktijk?
In een dierenartsenpraktijk vindt van alles plaats. U moet het vergelijken met een klein ziekenhuisje.
Wandelt u aan de hand van een van onze dierenartsen door een praktijk en u begrijpt dat er meer bij komt kijken dan je op het eerste ogenblik zou verwachten.

We komen via de patiënteningang binnen en zien de balie waar we ons aanmelden.  Dit aanmelden gaat via een modern computersysteem, die verbonden is  met de praktijken elders en de dierenapotheken, maar ook met de behandelkamer en de operatiekamer van dit gebouw.
De wachtkamer bestaat uit 2 delen. Een voor de rustige patiënten en een voor de bange of agressievelingen.
Ook zien we hier een deel van de dierenapotheek, die vlgs. de modernste normen is opgezet, met alle speciaalvoeders, enkele verzorgingsartikelen  en alle medicijnen.

De behandelkamer heeft ook weer  een computer, waarin alle gegevens van uw huisdier zijn opgeslagen. Hier wordt het eerste onderzoek gedaan. Ook kan urine, bloed of ontlasting worden onderzocht in ons laboratorium.

In ernstige gevallen kan uw  zieke huisdier worden opgenomen in de Intensive Care afdeling; hier kunnen ze indien nodig aan het infuus, kunstmatig gevoed worden of de zo broodnodige rust krijgen om te herstellen na een ongeval of zware operatie.
Er is dan nog een speciale afdeling waar alle instrumenten schoongemaakt en gesteriliseerd  worden.

De operatiekamer bevat alle  apparatuur om ingewikkelde operaties uit te kunnen voeren en er is een speciale afdeling voor tandheelkundige zorg, voor het maken van röntgenopnames en natuurlijk is er een kennel aanwezig, een inpakafdeling, een administratieruimte,  etc.
Ook zetten we een lekker kopje koffie voor onszelf en de wachtende eigenaar. Voor alles is een  plekje.

 

Wat kunt u zelf doen?

Goed waarnemen is  belangrijk. Bij klachten kunt u zelf temperaturen, urine en/of de ontlasting opvangen en zo nodig door ons ontlasting-, urine- of bloedonderzoek laten doen.

Preventief:
Behandelen tegen wormen, vlooien, teken, mijten en uw dier goed verzorgen.
Natuurlijk is het jaarlijks vaccineren een eerste  vereiste, niet alleen voor uw huisdier maar ook voor uzelf, want een aantal ziekten  kunnen op de mens overgaan zoals de ziekte van Weil, Giardia-infecties en de hondsdolheid!

Vragen?

Hebt u zelf een probleem met een van uw  huisdieren, vraag een advies.

De kosten van een advies zijn 10 euro.

of bekijk onze adviesbrieven bij DierEnAdviesonline