teek-care® LAB

TEEK CARE®

In het TEEK-CARE® LAB doen we oa onderzoek op hartworm, Leishmania, Giardia, Babesia en de ziekte van Lyme en dus specifiek onderzoek van teken die bij mens of dier hebben gezeten op Borreliose – de ziekte van Lyme.

Bekijk Video over ontstaan en verloop van ziekte van Lyme >>>


BEWAAR en TEST de TEEK of stuur de teek voor onderzoek en uitslag naar:  TEEK-CARE® LAB
 Ankersmitlaan 59 – 7411 AS Deventer Svp mailadres vermelden en teek in papieren of plastic zakje versturen,
vooral niet vastplakken met tape !!
tel 0570-624662€ 37,50 incl. rapport.De testen en handleiding TEEK CARE® zijn te bestellen via onze Webwinkel.  Evenals de tekenverwijders.

VCS-test – Visuele Contrastgevoeligheids Test van Ritchie C. Shoemaker MD wordt beschreven in het boek TEEK CARE®.

Bewaar de teek, laat hem onderzoeken of onderzoek hem zelf, test te bestellen via onze webwinkel

 1. Haal hem er op de juiste manier en in zijn geheel uit met de tekenverwijderaar.
 2. BEWAAR het mengsel met de teek.
 3. Niet drukken met een platte pincet, zo veroorzaak je dat de inhoud in je lichaam terecht komt!!
 4. Met de tekenverwijderaar pak je ook de larven en de nymfen – dus de ‘kleine’ 1ste en 2de jaars teekjes.
 5. Behandel ook wanneer er slechts vage symptomen zijn en je niet meer weet of je wel of niet door een teek te pakken bent genomen.
 6. Griepverschijnselen – ‘Borreliosegriep’ – is een duidelijke aanwijzing!


Dus wacht niet tot het probleem een chronisch probleem is geworden!!

Het blijkt dat artsen, neurologen en andere specialisten in Nederland vaak terughoudend reageren op het behandelen, ook na een tekenbeet, wanneer serologisch – dus in het bloed – geen antistoffen tegen de Borrelia bacterie is aangetoond. Dit komt omdat ze niet beschikken over de Elispot LTT Borrelia test – de lymfocytentransformatietest – die al na 10 dagen kan aantonen of men besmet is, in tegenstelling tot de gebruikelijke testen die dit pas na 2 maanden kunnen aantonen en vaak vals-negatieve uitslagen geven.

Dat is natuurlijk erg jammer, want we weten dat deze bacterie, behorend tot de spirocheten, heel lang in het lichaam verborgen kan blijven en zich niet deelt in bepaalde periodes – de Borrelia heeft een regenaratietijd van 28 dagen – en dan dus geen antistoffen aanmaakt en daardoor ook niet aantoonbaar is!

‘Normale’ bacteriën delen voortdurend en maken constant antistoffen aan waar het lichaam op reageert. Zo zijn ze aan te tonen en kan de door hen veroorzaakte ziekte direct behandeld worden. Dat is dus het grote verschil met de Borrelia Burgdorferi – de veroorzaker van de ziekte van Lyme!

Er wordt wel gezegd dat hij zich inkapseld en in slaaptoestand verkeerd – weken, maanden tot jaren lang. Vooral na het – te kort – toedienen van antibiotica:
Je kunt hem dan niet aantonen – maar je hebt hem wél !!

HOE IS DIT TE DOORBREKEN? – TEST en BEWAAR de TEEK!

Dus laat hem
onderzoeken met de TEEK-CARE® Tekentest

a. Dit kan bij het TEEK-CARE®LAB
b. De kosten verschillen nogal en helaas worden deze door de zorgverzekeraar (nog) niet vergoed. Bij het TEEK-CARE® LAB® zijn de kosten incl. onderzoek en rapport € 37,50.
c. Een vroegtijdige behandeling – voldoende lang – is voor de zorg een heel stuk goedkoper.
d. Bewaar de teek in de reageerbuis met buffer van de Tekentest ook nadat u zélf de test hebt gedaan – zo hebt u een bewijs voor arts of laboratorium en kan een besmetting aangetoond worden!

We weten al lang dat behandeling van de acute vorm van de ziekte van Lyme met een kuur van minimaal 30 dagen doxycycline moet worden aangepakt!
Maar de behandeling van de chronische vorm kan 1-4 jaar duren en dat moeten we voorkomen en ook dan zijn er nog slechts 2 serologische testen die kunnen verzekeren dat de patiënt is genezen!

Om de twijfelaars te overtuigen is de tekentest het meest directe middel dat we hebben. Want zo kun je kunt aantonen door een besmette teek gebeten te zijn.

De Elispot LTT Borreliose-test is de snelste serologische ofwel ‘bloed’ test waarmee binnen 10 dagen aan te tonen is dat de tekenbeet ‘besmettelijk’ was – dus dat de besmette teek er langer dan 8 uur heeft gezeten!

Tekentesten zijn te bestellen via de Webwinkel® en het TEEK-CARE® LAB.
Tekentesten kunnen per stuk á € 15,-, per twee en per vijf worden besteld: voor prijzen zie de Webwinkel®.

BELANGRIJKE WEETJES:

 • Een besmette teek die langer dan 8 uur vast zit veroorzaakt de ziekte van Lyme!
 • Na het verkeerd verwijderen van een besmette teek krijgt 50% de ziekte van Lyme.
 • Minder dan 35% krijgt de bekende rode vlekken of ringen(EM).
 • 20-80% Van de teken zijn besmet met de bacterie afhankelijk van het gebied waar de teken zitten.
 • Wanneer sprake is van een besmette teek – bijvoorbeeld op een hert of ander wild, een rat of egel  – zijn alle teken op dat dier besmet.
 • Dus 1 of meerdere teken laten testen komend van een specifieke plek is voldoende!! 
 • En bewaar dan dat mengsel als bewijs voor arts of laboratorium!
 • Behandelen MOET ALTIJD 4-6 weken met doxycycline, behalve bij kinderen jonger dan 8 jaar, die zijn daar overgevoelig voor en krijgen andere antibiotica!

Komt u er niet uit met de reguliere geneeskunde, dan bestaan er 2 goede methodes om LymeBorreliose via de VCS- en de VEGA-test aan te tonen en de symptomen te behandelen met de complementaire therapie – klik hier voor  inzage in de handleiding.
De volledige handleiding is te bestellen via onze webwinkel.