Een knietje geven…

Een knietje geven…
Het is altijd bijzonder wanneer mensen blijk geven volledig vertrouwen in je te hebben en het is mooi meegenomen dat de hond of kat die ze bij zich hebben dat ook heeft…
Vooral wanneer ze – de eigenaar –  het daadwerkelijk gaat rondvertellen wordt het eng, want dan mag er niets fout gaan natuurlijk.
Maar goed, ik zou en moest zo nodig dierenarts worden, dus het hoort er nu eenmaal bij.

Veel voorkomende klachten zoals knieproblemen bij de hond, waarbij je al van verre ziet dat de hond in kwestie moeilijk loopt maar vooral bij het staan zijn poot niet gebruikt, hij/zij ‘tipt’ ofwel staat alleen met het nageltje op de grond. Nou, dat wordt dan meestal opereren.
Als de knie al dik is en pijnlijk bij het strekken, zijn vaak de kruisbanden gescheurd en soms is de meniscus aangetast.
Je moet dan het gewricht open leggen en schoonmaken van binnen. Een kunststof kruisband wordt aangebracht om weer stevigheid in het geheel te krijgen en dan heeft de patiënt een herstelperiode van een week of 6 voor de boeg.
‘Ja’ zei Poortman, ‘en worumme duurd’n ut dan bie mien hond vûlle, vûlle langerder?’
Tja, beste kerel omdat je te lang hebt gewacht voordat je met de klacht bij me kwam en toen ik hem had geholpen ben je teveel met hem gaan doen, je hebt de knie te zwaar overbelast beste kerel.
‘Oh, hek ut soms weer niet goed û-doan?’
Nou nee, ik had liever gehad dat je alles deed zoals ik het je vooraf duidelijk verteld heb.
‘Ja, ja, ie kunt makkeluk proaten, en mien hond kan ut niet noavertell’n wat of ie mie allemoal hebt wies-û-maakt! Geleuf ie ut zelluf?’
Uh ja, maar dat zegt natuurlijk weer niet zoveel, of ik het nu zelf wél of niet geloof.
Het belangrijkste is dat je hond weer goed is gaan lopen en daar ging het ons om.
‘Ja, ja en dat ik de rekkening ginge betal’n toch en wel binnen de zes wekke?’
Oh, dus dat je wél begrepen!!