FAVORIETE DIEREN

Tijdens mijn laatste weekenddienst kwam zowaar mijn maat Poortman met de hond van zijn vrouw op bezoek – hij móest zij ie – want het beessie was al 4 dagen aan het brak’n en an de diarree.
Natuurlijk vroeg ik hem de volgende keer direkt te komen wanneer ie het ontdekte, dus een dag of wat eerder en dan gewoon op het spreekuur, maar hij zei ‘dat ’t um nog niet eerder was op-û-vall’n, totdat hij er door zijn vrouwtje op geattendeerd was!’
Na de behandeling moest er natuurlijk afgerekend worden, zoals gebruikelijk en – we kennen hem zo langzamerhand – dat zat hem niet lekker natuurlijk.
Hele verhalen over de dure euro, de regering, de EU, de burgemeester, en wie al niet.
Uiteindelijk bedaarde hij een beetje en kwam weer met wat verhalen ‘over wat ie allemaal al niet meegemaakt had’ met dieren in het algemeen en natuurlijk met vrouwen, want het zat hem nog steeds niet lekker dat ie met haar schoothondje op pad was gestuurd.
Op het laatst vroeg hij me of ik als dierenarts eigenlijk wel wist wat dan nu de 4 favoriete dieren van de vrouw in het algemeen zouden zijn?

Na wat nadenken en proberen met hond – poes – papagaai – pony etc keek hij me steeds meewariger aan en zei: ‘Nee, nee, nee natuurlijk niet man. En hij telde op zijn vingers mee:
I. Op de eerste plaats kump de Jaguar die in de garage steet
II. Ten tweede het peerd waar ze kunt op ried’n en
III. As derde dan natuurlijk de nerts die ze zo graag om hun nek wilt drag’n en
 
IV. As laatste de ezel die het allemaal mag betal’n!!!

Dag Poortman, succes met de hond en de groeten aan je vrouw