Homoeos en Pathos

Grondbeginsel van de homeopathie: het gelijke met het gelijke genezen, dus de stof die een ziekte kan veroorzaken kan men gebruiken om die ziekte te bestrijden.

De homeopathie baseert zich op het herstelvermogen van het dier en evenals de mens hebben dieren een afweer- of herstelsysteem. Dit zorgt ervoor dat bij ziekte zo snel mogelijk wordt getracht naar gezondheid terug te keren. Ontstaat er bijvoorbeeld ergens een wondje, dan zal het eigen herstelsysteem dit zo snel mogelijk proberen te genezen.
In hoeverre dit lukt wordt natuurlijk bepaald door de sterkte van het afweersysteem. Via een homeopathisch middel – dat op een speciale wijze bereid is – wordt het afweersysteem geprikkeld om de ziekte te bestrijden.
Het afweersysteem zelf zorgt voor het genezingsproces.
Met een homeopathisch diergeneesmiddel wordt de ziekte niet onderdrukt: de herstelfunctie van het lichaam aangezet om de ziekte te overwinnen.

Enkele producten:
‘ANAALKLIEREN’:
Het kan voorkomen dat u uw hond met zijn achterste over de grond ziet schuiven: het zogenaamde "sleetje rijden".
Dit kan duiden op verstopte en ontstoken anaalklieren.
De anaalklieren bevinden zich aan weerszijden van de anus. Bij de in het wild levende hondachtigen zijn deze klieren van groot belang. Ze zetten er hun gebied mee af, want deze klieren scheiden een onaangename geur af. Voor onze huishonden is deze functie overbodig geworden. Het vocht wordt meestal bij de ontlasting uit de zakjes gedrukt. Ontstaan er echter verstoppingen, dan kunnen de klieren geïrriteerd raken. De hond krijgt hier last van. Met Beaphar Anaalklieren kunt u problemen helpen te voorkomen.

‘ANTI-OORSCHURFT’:
Heeft uw hond of kat last van oorschurft dan kan met behulp van een wattenstaafje dit middel op de aangetaste plekken in het oor van het dier aangebracht worden. Zorg er echter voor dat u het wattenstaafje niet te ver in het oor duwt. Dit zou tot beschadigingen van de gehoorgang kunnen leiden.

‘BRAKEN’:
Bij braakklachten is het belangrijk dat u naast het toedienen van dit middel uw huisdier licht verteerbaar voedsel geeft. Het is verstandig om uw huisdier de eerste dag helemaal geen eten te geven. Zorg wel altijd voor voldoende drinkwater. Drinkt uw hond veel dan is het geven van rijstewater een oplossing.

‘DIARREE’:
Als uw huisdier last heeft van waterige ontlasting dat soms vermengd is met bloed en slijm kunt u dit middel toedienen. Het is belangrijk dat u naast het toedienen van dit middel uw huisdier licht verteerbaar voedsel geeft. Het is verstandig om uw huisdier de eerste dag helemaal geen eten te geven en op de tweede dag licht verteerbaar voedsel. Zorg altijd voor voldoende drinkwater, liever nog voor rijstewater.

‘GESLACHTSDRIFT’:
Het is normaal dat reuen onrustig worden wanneer zij loopse teven ruiken en het is vervelend dat uw hond te pas en te onpas wil bewijzen dat hij reu is. Dit middel kunt u geven aan uw reu als hij een te sterke geslachtsdrift vertoont. Naast dit middel dat u geeft moet u het dier corrigeren. Het moet beseffen dat dit gedrag niet wordt getolereerd.

‘JEUK’:
Jeuk kan verschrikkelijk zijn. Ook uw huisdier kan aan ondraaglijke jeuk lijden. Het enige wat hij zal gaan doen is krabben waardoor de jeuk nog erger wordt. Vaak ontstaan daardoor ook infecties. Soms wordt de jeuk veroorzaakt door ongedierte – bijvoorbeeld vlooien – en dan moet u zo snel mogelijk die vlooien bestrijden. Maar jeuk kan ook door allergie, dieetfouten, vuile huid, schuurplekken van halsband of tuigjes, wrijfplekken tussen poten en borstkas ed. ontstaan.
Warmte en vochtigheid verergeren de klachten.
Met Beaphar Jeuk helpt u snel en gemakkelijk uw huisdier van de jeuk af.

‘STAUPECID’:
(CONDITIEVERBETEREND)
Dit is van oudsher het middel dat u uw huisdier kunt geven ter bevordering van een goede algehele conditie.
U kunt het ook geven wanneer uw hond of kat een gebrek aan eetlust vertoont of als het dier lusteloos overkomt.

‘WONDZALF’:
Dit verzorgingsmiddel is toe te passen bij snij-, schaaf- en bijtwonden.
Knip de haren rond de wond weg. Reinig de omgeving van de wond met een vochtig doekje en breng dan de zalf aan op de wond. Het middel bevordert een snelle genezing en het voorkomt irritatie tijdens het genezingsproces.