IE MAAKT WAT MÉT!!!

Op de A1 tufte ik met mijn goede vriend Poortman met een mooi gangetje – 123 km/uur dus géén radardetector nodig – een grote vrachtwagencombinatie voorbij, met daarin allemaal schapen, die wat meewarig voor zich uit staarden, alsof ze wisten wat hen ging overkomen!
Poortman: “Ie zoll’n dûr vegetarier van word’n aj ze zo zielig zeet stoan kiek’n!! Eigenlûk zoj iederene die tóch vlees wil êtte’n mûtt’n veurzien van piel en bôge! Dan mût ze dur tenminste wat veur doen!!”
Ik: “Maar beste kerel wat is dat nu voor een klinklare onzin? Dat is juist hartstikke zielig voor die beesten, wat wil je daar nu weer mee?”
Poortman: “Nou dan hebt ze tenminste een kans êkregen op de vrijheid, noe geet het 100% fout en noe wéét ze dat ze noar het slachthuus goat, anders kiekt ze niet zo zielig van zich of – niet soms??!!”

‘Vrijheid noem je dat, een kans gekregen? En met pijl en boog achter ze aan? En dan maar kletsen dat je geen vlees meer gaat eten”
Poortman weer: “Ja, dan heb ik tenminste ‘t geveul dak vegetarier binne, mar dan hej toch de kans daj met un gerust gewet’n een stukkie vlees kunt êtten!”
Ik verbaasd: “Van 2 walletjes eten zul je bedoelen zeker!”