dierennieuwsonline

< Proteq Dier & Zorg Verzekering

DE WINTER IS ER (wéér) !!

Het juiste moment om op tijd voorzorgsmaatregelen te nemen


Het juiste moment om op tijd voorzorgsmaatregelen te nemen!!

Zout:


Wanneer er weer volop met zout gestrooid wordt, is het goed zich te realiseren dat strooizout vaak voor problemen zorgt in de vorm van ontstoken voetzolen en/of  tussenteenhuid bij honden en katten en wanneer ze het oplikken voor zoutvergiftigingen in de vorm van braken en diarree - zie de adviesbrief op www.dierenadviesonline.nl - diarree.
Het is verstandig wanneer je met je hond na een ‘zoutwandeling’ thuiskomt - maar ook wanneer de kat die terug is van een uitje, even de voetjes te wassen met ruim water en daarna goed afdrogen - dat bespaart een hoop ellende.

De eerste symptomen van ontstoken voetkussens/tussenteenhuid is het onophoudelijk likken aan de voetzolen.
Vooral wanneer er al irritatieplekken of wondjes aanwezig zijn is het verstandig de voetjes te wassen met water aangelengd met een biologisch wasmiddel.
Ga bij onvoldoende effect even langs uw dierenarts en vraag om een beschermende en helende zalf op honingbasis (Dermiel®) eventueel met een prikkelremmende spray als Prednocutin Forte® of de Cortavance®spray.
Ook is het natuurlijk mogelijkvóór de wandeling de voetzooltjes te beschermen met speciale sokken of de beschermende zalf.