dierenboekenvideo

Hoera, wij hebben een kat!

Het complete handboek voor kattenliefhebbers!

Tijdens mijn studie Diergeneeskunde in 963 ben ik begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens die ik ooit hoopte te gebruiken voor een honden- en kattenboek.
Het resulteerde toen in een afstudeerproject over katten en ik mocht het zelfs gebruiken voor mijn referaat. In 1974 heb ik het boekje: ‘Hoera! Wij hebben
een Poes’ uitgegeven en dit werd opgevolgd in 1975 door ‘Hoera! Wij hebben een Hond’ met een gezamenlijke oplage van 70.000 stuks - een bestseller zoals Jos Brink me toen vertelde!
In de loop der jaren heb ik beide boeken herschreven, verbeterd en aangevuld en heb daarna ‘Het Gezonde Honden- en Kattenboek!’ geschreven.
Uiteindelijk zijn het dan deze KATTEN boeken geworden, waarbij de kittens, de volwassen en de ouder wordende katten ruim aan bod komen.
Met de kennis van 35 praktijkjaren in de kleine huisdieren, mijn ervaringen met de websites www.dierenartsonline.nl en www.dierenadviesonline.nl en ander advieswerk, heb ik er een mooi boekwerk
van kunnen maken, natuurlijk ook met mooie verhalen met mijn gezinsleden en met de eigen dieren.
Herman Aa
Te bestellen via de Webwinkel® of boekhandel: ISBN 978–90–814060–2–4

   

Gerda Ras over ‘Op Fluwelen Voetjes’

Het begon met een nostalgische herinnering aan een prachtige Angora kater uit mijn prilste jeugd. Daarna kwam jaren later een half Persje in ons leven, Patachou, die ons er weer aan herinnerde wat een lief karakter de langharen bezitten. We kochten Katinka, een Perzische schildpadpoes met stamboom, Katinka kreeg een nestje, en daarvan bleef Mirska bij ons. Later kwam Sneeuwwitje erbij en volgden nog vele anderen. Laat dit een waarschuwing zijn voor andere kattenliefhebbers.
Het moeilijkste van kleine poesjes in huis hebben is om ze weer weg te moeten doen en er een goed huis voor te zoeken. Onze Persiche poezen verzorgen werd haast een dagtaak, maar voor ons een heel bijzondere, die ons leven vulde met veel zorg en liefde voor de dieren. We hebben onze schoot nu al negen en twintig jaar gevuld met grote en kleine poezen. Met deze verhalen over onze katten, heb ik geprobeerd iets over te brengen van alle mooie, maar ook verdrietige dingen die we met ze beleefden. BESTELLEN

Andere boeken van Gerda Ras zijn een vijftal naslagwerkjes over respectievelijk de Pers, de Perziche Coulorpoint, de Noorse Boskat en de Maine Coon als gezelschapsdier en de uitgave Aandacht voor de Raskat als gezelschapsdier.


De Pers als gezelschapsdier

In dit boek schetst de auteur een beeld van de perziche langhaarkat als gezelschapdier. Met zijn prachtige vacht, brede kop, kleine oortjes, korte neus, gedrongen bouw en vele kleurvariëteiten is de Pers erg populair. De lange vacht die hem onderscheidt van andere katten, heeft veel onderhoud nodig om hem zo goed, gezond en mooi mogelijk te laten schitteren.
Dit boek over 'De Pers als gezelschapsdier' is een handleiding voor de liefhebbers van dit ras. Ook degene die er over denkt een Perzische langhaarkat aan te schaffen zal er veel nuttige informatie in tegenkomen. Niet iedereen zal willen fokken of naar de tentoonstelling gaan met zijn Perzische poes, maar de mogelijkheden hiertoe worden besproken. Evenals de vele kleurvariëteiten, de huisvesting, de voeding en de verzorging. BESTELLEN


De Perzisch Colourpoint als gezelschapsdier

De Perzisch Colourpoint komt voort uit kruisingen tussen kortharige Siamese en langharige Perzische katten. Het succesvolle resultaat is een kat met de vacht en de bouw van de Pers en de aftekening en vachtkleur van de Siamees. Uit deze kruising is niet alleen qua uiterlijk een bijzonder mooie kat ontstaan, ook het karakter is uniek. De Colourpoint is intelligent, alert, bijzonder aanhankelijk en zeer gehecht aan zijn eigenaar.
De eigenschappen van de Siamees, die alles wel wat te overdreven toont, zijn hier afgezwakt. De eigenschap van de Pers, die voor sommigen wel eens te rustig is, is hier veranderd in een alert, levendig gezelschapsdier. Deze katten apporteren als een hond en doen dit zo graag dat ze zelf met een propje papier of balletje aankomen om het spel te starten. Wie kan er dan nog nee zeggen tegen zoveel eigen initiatief. BESTELLEN


De Noorse Boskat als gezelschapsdier

Voor het eerst een oorspronkelijk Nederlands boek over de Noorse Boskat. De natuurkat uit het hoge noorden die in het wild leefde in de immens uitgestrekte bossen van Scandinavië. Volgens de overlevering zagen de mensen in deze Boskat een brenger van geluk. In de Noorse en Germaanse mythologie was hij al de trouwe metgezel van de zonnegodin Freyja, de godin van de vruchtbaarheid en het gewas.
Heden ten dage is de Noorse Boskat een zachtaardige, gezellige huisgenoot die niet meer weg te denken is op de vele kattententoonstellingen die gehouden worden. BESTELLENDe Maine Coon als gezelschapsdier

De oorsprong van een kattenras is dikwijls in mysteries gehuld. Over het ontstaan van de Maine Coon zijn er verhalen, legenden en overleveringen in overvloed. Het is niet ondenkbaar dat meerdere theorieën waarheid bevatten en dat de Maine Coon uit een combinatie van gebeurtenissen is ontstaan.
Dit boek over één van de oudste natuurlijke kattenrassen die we kennen bevat de oorsprong en geschiedenis van boerderijkat tot showkat. Tevens geeft de auteur veel informatie over de diverse kleurvariëteiten van dit prachtige en bij velen geliefd kattenras en is de algemene rasstandaard opgenomen. BESTELLEN


Aandacht voor De Raskat als gezelschapsdier

Om een goede keuze te kunnen maken uit de meest gehouden raskatten in Nederland en België is deze kattenwijzer samengesteld. Deze uitgave verschaft inzicht in de geschiedenis, de karaktereigenschappen, het uiterlijk en de verzorging van de verschillende raskatten.
De beschreven rassen zijn onderverdeeld in korthaar-, halflanghaar- en langhaarkatten. De meest populaire, bekende en ook de nieuwe rassen komen aan de orde om zo de lezer daar vertrouwd mee te maken.
Langharige Perzen en kortharige Siamezen zijn al een tijd in Europa bekend. Nieuw is de Bengaal, met zijn prachtige vachttekening. Heel nieuw is de Amerikaanse kruloor-kat, de American Curl.   BESTELLEN


Katten encyclopedie

Naast beschrijvingen en foto's van bekende en minder bekende rassen vindt u in deze encyclopedie alle informatie die voor u belangrijk kan zijn als u op zoek bent naar een raskat die bij u past, of meer wilt weten over een kat die u al hebt. In welke kleuren wordt de kat van mijn keuze gefokt? Heeft het ras veel verzorging nodig? Wat voor karakter kan ik ongeveer verwachten? Op al deze vragen geeft de Kattenencyclopedie duidelijk antwoord. Wanneer u voor de moeilijke beslissing staat om een keuze te maken uit het grote aanbod van raskatten, is dit boek een onmisbare handleiding, maar ook de 'ervaren' kattenliefhebber zal in deze encyclopedie waardevolle informatie vinden.
TE BESTELLEN BIJ REBO-PRODUCTIONS ISBN 90366L075-3