dierenboekenvideo

HET GROTE HONDENKOEKBOEK - Rosa Verschuren

36 Originele recepten voor de lekkerste en gezondste hondentraktaties
De Groninger auteur, Rosa Verschuren, verkocht in 1 jaar tijd zelf al 1.000 exemplaren via haar website! Zij was ook te gast in het programma van Paul de Leeuw.
Deze titel bieden wij u aan met 25% korting! Mocht u hiervoor interesse hebben, dan kunt u per omgaande mail reageren; wij zenden u het boek vervolgens kosteloos toe.

Televisie
De Groningse schrijfster van dit boek, Rosa Verschuren, was onder andere te zien in de tv-uitzending Madiwodovrijdag-show met Paul de Leeuw: www.youtube.com/watch?v=n_oVRl7qM4M 

STRENGHOLT UNITED MEDIA BV 
Hofstede "Oud-Bussem"
Flevolaan 41 • 1411 KC NAARDEN • Nederland
Postbus 338 • 1400 AH BUSSUM • Nederland
t +31 (0)35 6958486 • f +31 (0)35 6946173 • m +31 (0)6 511 363 72

www.strengholt.nl


Hoera, Wij hebben een hond!

Het complete handboek voor hondenliefhebbers!


Tijdens mijn studie Diergeneeskunde in 1963 ben ik begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens die ik ooit hoopte te gebruiken voor een honden- en kattenboek. Het resulteerde toen in een afstudeerproject over katten en ik mocht het zelfs gebruiken voor mijn referaat.
In 1974 heb ik het boekje: ‘Hoera! Wij hebben een Poes’ uitgegeven en dit werd opgevolgd in 1975 door ‘Hoera! Wij hebben een Hond’ met een gezamenlijke oplage van 70.000 stuks - een bestseller zoals Jos Brink me toen
vertelde!
In de loop der jaren heb ik beide boeken herschreven, verbeterd en aangevuld en heb daarna ‘Het Gezonde Honden- en Kattenboek!’ geschreven.
Uiteindelijk zijn het dan deze HONDEN boeken geworden, waarbij de pups, de volwassen en de ouder wordende honden ruim aan bod komen.
Met de kennis van 35 praktijkjaren in de kleine huisdieren, mijn ervaringen met de websites www.dierenartsonline.nl en www.dierenadviesonline.nl en ander advieswerk, heb ik er een mooi boekwerk van kunnen maken, natuurlijk ook met mooie verhalen met mijn gezinsleden en met de eigen dieren.
Herman Aa, Dierenarts
Te bestellen via de Webwinkel® of boekhandel: ISBN 978–90–814060–1–7


Begrijp en beïnvloed het gedrag van je hond

Vaak begrijpen we het gedrag van onze hond niet, waardoor ernstige communicatiestoornissen en zelfs gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Met handige tips en vele praktische voorbeelden geeft hondencoach Inge Pauwels antwoorden en advies bij pertinente en praktische vragen over het gedrag van de hond.

Hoe werkt de lichaamstaal van een hond? Kan men het gedrag van een hond testen? Waarop moet je letten bij het uitkiezen van een nieuwe hond? Wat te doen in specifieke situaties, zoals meerdere honden in een gezin of ene hond in een gezin met kinderen? Wat zijn de oorzaken van storend gedrag en hoe herken je ze? Wat te doen bij angst en agressie? En vooral: hoe kun je problematisch gedrag van een hond veranderen?

Inge Pauwels studeerde communicatie en daarna Dierengedragstherapie en Coaching. Haar centrum Toscanzahoeve is het eerste holistische dierencentrum, uniek in België en Nederland. Ze werkt er onder andere rond probleemgedrag bij dieren en doet aan dierentherapie en dierencommunicatie. Inge heeft een hondenrubriek in Beestig Vlaanderen op Vitaya en is tevens geregeld te zien op VRT, RTV en andere televisiezenders.

De hondencoach – Inge Pauwels
ISBN 9789002235993 - € 19,95 – 256 blz. – paperback – Een uitgave van Standaard Uitgeverij


Hond en kind – De ideale combinatie

Hond en kind geeft ouders en opvoeders meer inzicht in hoe je kinderen en honden in harmonie kunt laten samenleven. Alles wat je moet weten vind je in dit boek terug. Welke hond kun je het best nemen en wanneer? Wat moet je doen bij de eerste ontmoeting tussen hond en kind? Hoe ziet een hond en kinderen? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in het boek.

Hilde Quisquater schrijft in haar typische stijl: eerlijk en zonder er doekjes om te winden, vlot meeslepend en heel herkenbaar. Soms drukt ze de lezer met de neus op de feiten.  

Standaard uitgeverij _ ISBN 978 90 02 231780 – 160 blz. – gebondenAnton & Harley op stap

Het voorleesboek Anton en Harley op stap is het eerste educatieve hondenboek gericht op kleine kinderen. Anton gaat met zijn hond Harley op stap en samen ontdekken ze dat er bij hun vriendjes soms heel wat verkeerd gaat. Harley vraagt zich af waarom zijn soortgenootjes hun baasjes bijten. Aan de hand van twaalf heel duidelijke situaties legt Hilde Quisquater aan kinderen uit wat een hond wel en niet graag heeft. En vooral, hoe een hond bepaalde gedragingen van kinderen opvat. Hierdoor leren kleuters hoe ze best met hun viervoeter kunnen omgaan.

De tekeningen zijn gemaakt door Nicole Rutten en ze maken het boek aantrekkelijk om te lezen of voor te lezen.

Standaard Uitgeverij ISBN 978 90 223 23199 – 32 blz. – gebonden


Chihuahuaboek

Cindy Schwering
Diverse topfokkers, een keurmeester en een kynoloog (beiden tevens dierenarts) hebben meegewerkt aan dit boek, waardoor de lezer kan profiteren van hun kennis en jarenlange praktijkervaring. Het boek bevat dan ook veel praktische informatie en tips. Cindy Schwering beschikt duidelijk over een vlotte pen waardoor het boek voor jong en oud 'lekker wegleest'. In combinatie met de prachtige fotografie is dit boek een echte aanrader voor alle Chihuahualiefhebbers!
Het ruim honderd pagina's tellende boek is te bestellen op www.chihuahuaboek.nl.
TE BESTELLEN BIJ WWW.CHIHUAHUABOEK.NL ISBN 978-90-811330-1-2

De Hondenfluisteraar

Klaas Wijnberg

Een hond opvoeden doe je niet even tussendoor. Er is tijd, motivatie, en energie nodig om een harmonieuze verstandhouding op te bouwen met het nieuwe ‘gezinslid’.
Klaas Wijnberg heeft daartoe een nieuwe methode ontwikkeld: de Stap-contact-methode, een methode die deels is ingegeven door de natuur.
Anders dan in de traditionele training, worden in deze methode geen commando’s gebruikt om de hond dingen aan te leren. Een hond is namelijk niet op taal ingesteld, en dus betekenen woorden zoals ‘zit’, ‘af’, en ‘hier’, helemaal niets voor uw viervoeter. In Wijnbergs revolutionaire methode vindt communicatie tussen hond en mens op een natuurlijke manier plaats, voornamelijk door oogcontact en gebaren.
In het eerste deel van De Hondenfluisteraar wordt de hond en zijn gedrag in het algemeen behandeld. Hierin wordt kennis verstrekt, die iedere hondenliefhebber zou moeten bezitten, zoals bijvoorbeeld over de aanschaf (nooit voor de kinderen!), de rangorde in het gezin (de hond zal hierin blijven proberen te klimmen) en agressie (een wezenlijk bestanddeel van het leven van de hond).
In deel twee, dat gevoel en emotie behandelt, leert u op een bepaalde manier naar de hond, uzelf en uw omgeving te kijken. Dit is nodig om het ‘fluisteren met honden’ aan te leren.
Uiteraard wordt ook de filosofie achter de Stapcontact-methode uitgelegd, en komen de theoretische en praktische uitvoering aan bod. Het resultaat hiervan zal in hoge mate van uzelf afhangen. In ieder geval zal de hond u belonen voor uw inspanning.
De Stapcontact-methode van Klaas Wijnberg is meer dan een methode voor u en uw hond; het is een manier van leven!
TE BESTELLEN BIJ UITGEVERIJ STRENGHOLT NAARDEN ISBN 9060109880


De geboorte bij de hond

7e herziene en aangevulde druk
C. Naaktgeboren, M.A.M.. Taverne, G.C. van der Weijden


Ruim 25 jaar na verschijning van de eerste druk, blijkt dit boek nog steeds in een behoefte te voorzien. Daarom is deze nieuwste druk volledig herzien, vermeerderd en bijgewerkt naar de laatste stand van de wetenschap. het boek gaat uit van een groots opgezette, internationale enquete onder hondenfokkers, waarbij gegevens van meer dan duizend bevallingen werden verzameld.
Aan de orde komen de bouw en functie van de geslachtsorganen, het begin van de dracht en de ontwikkeling van de foetus. Het belangrijkste deel van het boek wordt gewijd aan de dracht zelf, het begin van de baring en het verloop van de geboorte. Een aantal geboorten wordt van minuut tot minuut beschreven en zelfs kunstmatige inseminatie en embryotransplantatie komen aan bod.
Deze bijzonder volledige en zeer rijk geïllustreerde uitgave is, meer nog dan de vorige drukken, een onmisbare vraagbaak voor hondenliefhebbers, fokkers en dierenartsen in opleiding.
Dr. C. Naaktgeboren heeft zich als bioloog vooral beziggehouden met vergelijkende geboorteleer en huisdierbiologie.
Prof.dr. M.A.M. Taverne is bijzonder hoogleraar in de Foetale en Perinatale Biologie.
Prof. dr. G.C. van der Weijden is hoogleraar Verloskunde en Fertiliteit van vrouwelijke herkauwers en paarden. Beide hoogleraren zijn verbonden aan de faculteit der Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
TE BESTELLEN BIJ UITGEVERIJ STRENGHOLT NAARDEN ISBN 9058601315


Hond en fysiotherapie

C.A. Blancke-Hartemink

Wie had enkele jaren ooit kunnen bevroeden, dat het mogelijk zou zijn om pijn, stramheid en andere ongemakken bij onze huisdieren door middel van fysiotherapie te vezachten c.q. te behandelen?
Kennis van de anatomie, met name van de bewegingsapparaten, de juiste hulpmiddelen, de diergeneeskundige kennis over behandelingmethoden maken het nu echter mogelijk om pijn te verzachten of aandoeningen zo te genezen dat het behandelde dier er weer goed mee leert leven.
Corry Blancke-Hartemink stapte 9 jaar geleden over van de humane fysiotherapie op het behandelen van huisdieren. Het is verheugend dat zij de vele goede resultaten die zij in haar praktijk bereikt, op prettg leesbare en begrijpelijke wijze te boek heeft willen stellen.
TE BESTELLEN BIJ ETIKO UITGEVERS ISBN 90-5266-070-0Honden encyclopedie

In deze encyclopedie worden meer dan 225 honderassen behandeld, waarbij voornamelijk wordt ingegaan op eigenschappen die voor u van belang zijn. Het karakter, de hoeveelheid beweging en verzorging, de sociale aanleg, de manier van opvoeden en trainen, al deze zaken worden per ras duidelijk en helder op een rijtje gezet. De duidelijke kleurenfoto's geven u een goed idee van het uiterlijk van de hond. Wanneer u voor de moeilijke beslissing staat een keuze te maken uit het grote aanbod van rashonden, is dit boek een onmisbare handleiding, maar ook de 'ervaren' hondenbezitter zal in deze encyclopedie waardevolle informatie vinden.

TE BESTELLEN BIJ REBO-PRODUCTIONS ISBN 90366L068-0Hondemanieren

Martin Gaus 

Indien u overweegt een hond aan te schaffen, hebt u zich waarschijnlijk een aantal dingen afgevraagd. Hoe moet de hond eruit zien, wat voor een eigenschappen moet hij hebben, wat kunt u van de hond verwachten en wat verwacht hij van u? Wat u zich vermoedelijk niet realiseert is dat de hond van oorsprong een wolf is en nog steeds diens taal spreekt. U haalt dus eigenlijk een wolf in huis!
Het is daarom van groot belang dat u als toekomstig eigenaar, weet waaraan u begint. Veel honden worden door de mens vol liefde en toewijding gekneed tot het beeld dat men van hem wenst: een kameraad en metgezel, vol begrip en verstand. Haast een mens dus. Een hond kan hieraan ten onder gaan.
Door de hond dat te geven waarop hij vanuit zijn hond-zijn recht heeft, namelijk leiding krijgen door een vastbesloten 'roedelleider' zal hij optimaal kunnen functioneren. Ook in onze samenleving, waar hij juist vanwege zijn sociale levenswijze in roedelverband, zo goed in past.
Hondemanieren probeert u duidelijk te maken hoe u met uw hond moet leren omgaan en hoe u de taal van uw hond moet leren begrijpen. Dit zal veel probleemhonden voorkomen. Bovendien kan worden vermeden dat honden worden afgemaakt, omdat hun bazen vol onbegrip de hond maakten tot wat hij werd: een neurotisch creatuur en niet langer leefbaar. Tevens zijn in dit boek opgenomen: de training van de pup, hoe moet een hond worden uitgezocht, hoe krijg je een probleemhond en hoe krijg je een gehoorzame en vrolijke hond.
TE BESTELLEN BIJ DIERENHOTEL LELYSTAD OF BIJ TIRION UITGEVERS BAARN ISBN 90-5121-032-9