Jeuk en bultjes

Sinds Spike 1 jr was heeft hij in het voorjaar, als het gras e.d. begint te groeien, soort hooikoorts met veel jeuk en bultjes aan de onderkant van zijn lichaam.
Dan krijgt hij antibiotica en daarna een paar weken prednison.
Normaal gaat het dan over en blijft het weg tot volgend voorjaar.
Dit jaar heeft hij dat allemaal ook weer gehad, maar nu zitten er bultjes bij met vocht. Hij heeft al 4 antibioticakuren gehad en moet sinds april prednison slikken.
Eerst kreeg hij 1 keer per dag gekookte kipfilet maar nu alleen nog maar brokken. Maar de allergie voor iets blijft deze keer aanwezig. Sinds 28 oktober  2 prednisonpillen per dag en toen was het wat rusiger, maar nu ik aan het afbouwen ben begint het weer.

Wat ik me nu afvraag is of al die prednison wel goed is en of het misschien verstandig is om van voer te veranderen. Volgens mij weet mijn dierenarts ook niet meer wat hij eraan moet doen.
Ik hoop dat u mij advies kunt geven. Vind het heel zielig zo. b.v.d. groetjes Neesje

Dag Neesje

Ik zou beginnen met kijken naar eventuele vlooien (veel dit najaar) of mijt en laten uitdrukken van de anaalklieren en stoppen met prednison. Dit soort middelen nooit iedere dag gebruiken, hooguit om de dag, maar vooral de oorzaak opzoeken.

Voor vlooien en mijt ed moet Strongholddruppels of Ivomec (mijt) gegeven worden.

Zie de adviesbrieven:
    >> Anaalklierproblemen bij hond en (jawel) de kat!!
    >> Allergie bij hond en kat

Succes van Dierenartsonline