Kat wéét wat hij eet

 
 
       Sinds kort hebben wij twee kittens, 4,5 maand oud. Ze vinden alles interessant en willen overal mee spelen. Nu liet ik per ongeluk een stukje schil van een mango vallen en de kittens aan mijn voeten doken daar op af en begonnen ermee te spelen. Eén begon het schilletje op te eten. Als ik nu een mango snijd, zit die kleine erbovenop en als hij de kans krijgt, likt hij de pit af en eet de restjes vruchtvlees ervan af.
       Omdat dit niet tot het dieet van een kat behoort, vraag ik me af of het slecht voor ze is. Zo niet, is er dan wel iets wat je absoluut niet aan katten moet geven?

       

M. Visser
       

Katten maken zelf goed uit wat ze al dan niet kunnen eten. Daar zou ik me niet te veel zorgen over maken. Hooguit oppassen voor allergieën en voedselvergiftigingen in de vorm van ongekookte vis, lever, etc..
       

Herman Aa