KLEREN MAKEN DE MAN!!

KLEREN MAKEN DE MAN!!
Tja, als ik ergens een hekel aan heb, is het wel de stad in gaan om een nieuwe kleren te moeten kopen. Ja inderdaad –  móeten. Want Poortman, de vrouw van Poortman en mijn eigen vrouw zeuren me dan zolang aan de kop, dat ik wel móet! Ik vind er niks an!!
“Ie loopt dûr bie as ûn schooier, volgens mie hej die spullegies al wel 20 joar an!!”
Nou dat klopt wel, maar die zitten zo lekker.
Trouwens, ze zeuren niet zo’n een beetje, want vorig jaar heb ik nog een paar nieuwe schoenen gekocht in Amsterdam in de uitverkoop. Ze passen nauwelijks, maar ik was wel een tijdje van een hoop gedram af.
Mijn zwager uit Enschede vroeg me toch eens naar Freek te gaan, die heeft een mooie, maar vooral vriendelijke herenzaak, die er net een nieuw merk bij heeft gekregen en dat zou iets voor mij zijn!!. En warempel, dat zit goed en staat ook best fijn. Alleen bij de kassa vond ik dat het me minder stond dan toen ik voor de spiegel een en ander had bekeken….Dus zo af en toe is een tip van de schoonfamilie zo gek nog niet
En Poortman, de vrouw van Poortman en mijn eigen vrouw waren tevreden. “Ik had eindelûk wat nieuwe spullegies gekocht!”
Nog bedankt Freek voor de goede adviezen… zelfs onder een witte jas zit het lekker en dat zegt toch wel Iets? Of Nietsch..