NIEUW LEVEN IN DE BROUWERIJ

NIEUW LEVEN IN DE BROUWERIJ door een nieuw kitten of pup
Net zo goed als een nieuw katje of een jonge pup aan u en de kinderen moet wennen is het van belang dat ook de al aanwezige huisdieren de tijd krijgen aan ze te wennen. Dan kun je veel problemen voorkomen.
Voor katten is het van belang dat ze de geur van de nieuwkomer leren kennen en dat kan door ze een tijdje in een andere ruimte – 24 uur is voldoende – te laten voordat ze kontakt hebben. Daar hebben de katten en u later veel plezier van, wanneer ze een beetje goed met elkaar door de bocht kunnen !
Ook is het van belang de oudere huisdieren te laten merken dat ze nog altijd nummer 1 zijn, zodat ze zich niet jaloers gaan gedragen en daardoor de kleintjes niet vervelend benaderen of behandelen.
Poortman :
« Ut bint nét mens’n hé! Zie kunt om ut minste of geringste al de pest in krieg’n as ze ut niet helemoal ansteet en dan hebt ze direkt de bokk’npruuk op, goat stillegies in ûn heukie ligg’n en zint op wraak ! »
Ja dat klopt maar in goed overleg en door een beetje attent en consequent te zijn gaat dat meestal zonder problemen en is het een lust voor het oog om te zien hoe ze met elkaar omgaan.
Kunnen we een mooi voorbeeld aan nemen !!